ONSDAGEN den 15 mars kl. 13.00 / Lancasterskolan

får vi besök av representanter från Sparbanken Syd som kommer att informera om hur man bäst kan skydda sig mot olika typer av bedrägerier som idag blir allt vanligare.

Vad gör du när någon ringer och säger sig vara från din bank eller mobiloperatör eller något annat företag som vill hjälpa dig att förhindra ett pågående försök att komma över dina pengar??

Vid detta möte får du tips och råd om hur du ska agera när du får ett sådant samtal och vad du själv ska göra för att förhindra att någon kan komma åt dina pengar eller andra värden i t ex ditt hem.

Sparbanken kommer att bjuda på fika och därför behöver vi veta hur många som kommer.

ANMÄL DIG TILL: spfystad@gmail.com  senast den 13 mars!

Klicka på e-postadressen så kommer du direkt till ditt e-postprogram och kan skicka in din anmälan.

Vänliga hälsningar

Åsa Ehrlin

P.S. Pga sjukdom har Per Vieweg – som skulle berätta om nyckelharpan – lämnat återbud.

—————————————————————————————————————————————————————————————-
Gå in på fliken ÅRSMÖTE 2023 – där hittar du all information om årsmötet!
—————————————————————————————————————————————————————————————–

 

INBJUDAN till PUB-TRÄFF på Graffiti Café den 3 mars kl. 16-18.00.

OBS! ANMÄLAN TILL PUBTRÄFFEN GÖR DU SENAST 1 MARS TILL:
anki.saeden@gmail.com eller tel. 0705-12 43 01. För att vara säker på att du får den mat du vill ha så beställ det samtidigt som du anmäler dig.
Klicka på e-postadressen ovan, så kommer du direkt till e-postprogrammet!

Meny:

Grillad Macka Kyckling BST

Ciabatta, kyckling, färskost, bacon, tomat, ruccola, caesardressing
PRIS: 69 kr

Caesarsallad
Kyckling, bacon, rödlök, grana padano, krutonger, sallad, caesardressing
PRIS: 99 kr

Charkbricka, liten
Två ostar, två skinkor, öl (33 cl) alt vin
PRIS: 165 kr

Charkbricka, stor
Fyra ostar, 4 skinkor, öl (33 cl) alt vin
PRIS: 225 kr

Efter maten:
Kaffe 30 kr
Morotskaka 30 kr
Extra öl 45kr
Extra vin 45 kr

Välkommen hälsar
Anki Saedén

——————————————————————————————————————————————————————————–

Dags att ta på promenadskorna………….

På tisdag den 28 februari startar motionspromenaderna igen och vi ses vid Scenen i Norra Promenaden kl. 10.00.
Välkommen!
Hälsningar
Eva Henriksson

———————————————————————————————————————————————————————————-

 

Tisdagen den 15 november gjorde Öppet Hus-deltagarna en utfärd till KeepOn Hjälpmedelsteknik i Kristianstad för att uppdatera oss om vilka nya hjälpmedel som finns den dagen vi kan behöva något. Besöket blev väldigt uppskattat och Elena på KeepOn visade oss många innovativa lösningar på såväl rollatorer, käppar, draglakan som övriga hjälpmedel som underlättar i vardagen. Besöket avslutades med en lätt lunch på Café Boulevard, innan Sydbuss tog oss tillbaks till Ystad. Bilderna har Elena tagit.

Nu återstår bara ett ÖPPET HUS den 29 november, då Anita Svensson besöker oss och i ett bildspel berättar om Ystads olika statyer. Välkommen då!

 

Torsdagen den 13 oktober samlades 163 medlemmar på Löderups Strandbads Restaurang för höstens stora trivselträff med underhållning av den kände läkaren från Fråga Lund – Henrik Widegren. Träffen inleddes med en måltid med Wallenbergare med potatismos, lingon och ärter alternativt en vegetarisk lasagne. Efter maten överlämnades ord och bild till Henrik som gjorde ett intressant och underhållande framträdande på temat ”Skratt – inget man skojar bort”. Henrik berättade om betydelsen av ett skratt ur rent medicinsk synpunkt men också hur viktigt skrattet är ur en social aspekt. Dock kunde Henrik inte fastställa att ordspråket ”Ett gott skratt förlänger livet” verkligen förlänger livet då det inte går att göra någon vetenskaplig studie på just detta fenomen! Men han menade ändå att det är bra för alla att skratta åtminstone 8-10 gånger per dag för att skrattet ökar energiförbränningen, minskar risken för högt blodtryck och hjärtsjukdom, och kan förbättra immunförsvaret och förebygga utbrändhet. Hans framträdande blandades med tal, sång, gitarrspel och bildvisning och lockade deltagarna till många skratt! Efter Henriks framträdande bjöds kaffe och kaka och därefter var det dags för deltagarna att mätta och nöjda återvända hem till Ystad.

Klicka på respektive bild så får du upp den i större format.