Tisdagen den 15 november gjorde Öppet Hus-deltagarna en utfärd till KeepOn Hjälpmedelsteknik i Kristianstad för att uppdatera oss om vilka nya hjälpmedel som finns den dagen vi kan behöva något. Besöket blev väldigt uppskattat och Elena på KeepOn visade oss många innovativa lösningar på såväl rollatorer, käppar, draglakan som övriga hjälpmedel som underlättar i vardagen. Besöket avslutades med en lätt lunch på Café Boulevard, innan Sydbuss tog oss tillbaks till Ystad. Bilderna har Elena tagit.

Nu återstår bara ett ÖPPET HUS den 29 november, då Anita Svensson besöker oss och i ett bildspel berättar om Ystads olika statyer. Välkommen då!

 

Torsdagen den 13 oktober samlades 163 medlemmar på Löderups Strandbads Restaurang för höstens stora trivselträff med underhållning av den kände läkaren från Fråga Lund – Henrik Widegren. Träffen inleddes med en måltid med Wallenbergare med potatismos, lingon och ärter alternativt en vegetarisk lasagne. Efter maten överlämnades ord och bild till Henrik som gjorde ett intressant och underhållande framträdande på temat ”Skratt – inget man skojar bort”. Henrik berättade om betydelsen av ett skratt ur rent medicinsk synpunkt men också hur viktigt skrattet är ur en social aspekt. Dock kunde Henrik inte fastställa att ordspråket ”Ett gott skratt förlänger livet” verkligen förlänger livet då det inte går att göra någon vetenskaplig studie på just detta fenomen! Men han menade ändå att det är bra för alla att skratta åtminstone 8-10 gånger per dag för att skrattet ökar energiförbränningen, minskar risken för högt blodtryck och hjärtsjukdom, och kan förbättra immunförsvaret och förebygga utbrändhet. Hans framträdande blandades med tal, sång, gitarrspel och bildvisning och lockade deltagarna till många skratt! Efter Henriks framträdande bjöds kaffe och kaka och därefter var det dags för deltagarna att mätta och nöjda återvända hem till Ystad.

Klicka på respektive bild så får du upp den i större format.

 

 

 

 

Onsdag 19 oktober kl. 14.00-16.00 – FULLBOKAT

Framtidsfullmakt, Överförmyndare, God man, Förvaltare

Knut Sigander informerar om betydelsen av att ha detta klart innan man blir dement eller så sjuk så att man inte kan klara sin ekonomi själv. Kaffepaus ingår.
Ledare: Knut SiganderE-post: knutsigander@hotmail.com
Pris: 50 kr betalas efter bekräftad plats till BG 604-8573 senast 13 oktober
OBS! Glöm inte att uppge ditt namn och ”Framtidsfullmakt” på inbetalningen.
Max. 25 deltagare.
Plats: Lancasterskolan

 

Torsdag den 27oktober kl. 09.30 – 11.00 – FULLBOKAT
Studiebesök i Ystads Hamn
Hamnchefen Björn Boström välkomnar oss till besök på hamnkontoret på Bornholmsgatan 6, vid Polenterminalen. Här bjuds på information om företagets verksamhet och planer, förmiddagskaffe och en bussrundtur i hamnområdet, som annars är stängt för allmänheten.
Ledare: Kerstin Nilsson
Tel: 0703-19 05 57
E-post: nilssonkerstin530@gmail.com
Pris: 50 kr betalas efter bekräftad plats till BG 604-8573 senast 19 oktober
Max. 30 deltagare.
Plats: Bornholmsgatan 6, vid Ystad Hamn Logistik (f.d. Kockens)